Avokado-paahtoleipää ja savustettua sampea

Attilus-resepti

AINESOSAT

4 annosta

Iso kypsä avokado1
Limen mehu1
Valkosipulinkynsi murskattuna1
Oliiviöljyä1 rkl
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Punasipulia viipaleina½
Punaviinietikkaa1 rkl
Viipaletta hapantaikinaleipää4
Savusampea200 g
Vihreä jalapeno viipaloituna1
Retiisiä viipaloituna2
Pieni nippu korianteria silputtuna
Ekstra-neitsytoliiviöljyä päälle lorautettavaksi

VALMISTUS

1. Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja lusikoi liha pois.

2. Soseuta avocado haarukalla pienessä kulhossa. Lisää limen mehu, valkosipuli ja oliiviöljy.

3. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin.

4. Sekoita yhteen punasipuli ja punaviinietikka pienessä kulhossa.

5. Paahda hapantaikinaa, kunnes se on hieman ruskistunut.

6. Jaa avokado 4 paahtoleivälle. Lisää päälle savustettu sampi, punasipuli, jalapeno ja retiisit. Koristele korianterilla, ripottele oliiviöljyllä ja tarjoile.