CITES-sertifiointi

Attilus Caviar: Cites-sertifioitu

CITES (yleissopimus luonnonvaraisen eläimistön ja kasviston uhanalaisten lajien kansainvälisestä kaupasta) on luonnonvaraisten eläinten ja kasvien yksilöiden kansainväliseen kauppaan osallistuvien hallitusten välinen kansainvälinen sopimus, jonka tavoitteena on suojella uhanalaisten lajien etuja. Kaikissa aidoissa sammesta valmistetuista kaviaarituotteissa on oltava CITES-koodi kunkin rasian etiketissä.

CITES-KOODIN YMMÄRTÄMINEN

Jokaisen aidon kaviaarirasian takana on kirjain ja numerosarjat, joissa on asiantunteville kuluttajille hyödyllistä tietoa tuotteesta, joita he ovat ostamassa. Ohessa lyhyt selitys etiketin sisällöstä, että tiedät tarkalleen, mitä olet ostamassa tai syömässä, ja milloin, missä ja kuka sen on tuottanut.

CITES-koodi näyttää samanlaiselta kuin tämä: BAE/C/DE/2015/PO5/VH100

Kolme ensimmäistä kirjainta (esim. BAE) edustavat standardilajikoodia . CITES on määrittänyt lajitunnistusta varten kolmikirjaimiset koodit. Attilus Royal Siperian -kaviaari on valmistettu Acipenser baerii -lajista, joten se on merkitty BAE-merkiksi. Royal Oscietra -kaviaarimme on merkitty GUE (Acipenser gueldenstaedtii). Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja standardilaji koodeista

Seuraava kirjain (esim. C) on lähdekoodi joko "W", joka tarkoittaa luonnonvaraista, tai "C", kun kyseessä on kasvatettu tuote.

Seuraavat kaksi kirjainta (esim. DE) kertovat tuotteen alkuperämaan.Meidän tapauksessamme tämä on DE, Saksa.

Seuraavat neljä numeroa (esim. 2015) kertovat keräysvuoden.

Seuraava kirjainten ja numeroiden yhdistelmä (esim. PO5) on jalostuslaitoksen virallinen rekisteröintitunnus.Kukin maa on perustanut jalostuslaitoksia varten kansallisen rekisteröintijärjestelmän, jonka viralliset rekisteröintitunnukset on annettu yksittäisille paikoille. Tämä numero vastaa kyseistä koodia.

Viimeinen kirjainten ja numeroiden yhdistelmä (esim. VH100) on erän tunnistenumero.Tämä vastaa jalostus- tai uudelleenpakkauslaitoksen käyttämää kaviaarin seurantajärjestelmää koskevia tietoja, jotka mahdollistavat kaikkien aitojen sammesta valmistettujen kaviaarituotteiden täydellisen jäljitettävyyden.

Kalakasvattamomme on tuottanut tuoretta sammen kaviaaria ja pakastettuja kalatuotteita vuodesta 2008. Kaikki tuotteemme ovat kestävästi tuotettuja ja kaviaarimme on CITES-sertifioitu.

Saatat myös olla kiinnostunut siitä, että kunkin etiketin alareunassa oleva soikea, virallinen sinetti koodilla ST00077, takaa, että kalamme hyvinvointia on valvottu valtion eläinlääkäritarkastuksilla, Euroopan yhteisön lainsäädännön mukaisesti.